MR LIZARD

Australien

IMG_5738  blogg1 IMG_5761IMG_5773 IMG_5786 blogg2 IMG_5905 IMG_5906

 

Vi besökte St Kilda, som är en strand i östra Melbourne, under juldagen för att, ja varför inte? Inte varje år man “firar” jul med 40 graders värme! Så fort vi satte oss på spårvagnen på väg mot stranden anade vi hur mycket folk det skulle vara där… och vi hade rätt. Det var SMOCKAT med folk! En stor skillnad från typ, förra gången jag var där med Kisi. Då var det knappt något folk där! Så vi stannade där en stund och svalkade oss med glass (jag åt tårta, hehe). Då juldagen är en national holiday så var i princip allt stängt. Men det gjorde oss inget utan vi bara promenerade och upptäckte stan! Kommer sakna Melbourne väldigt mycket. Det är en väldigt mysig stad med mycket charm!

Dagen efter flög vi sedan vidare till Sydney! Australiens största stad, men inte huvudstad som många kan tro. Och gud vilken skillnad det är mellan städerna! Här fick jag direkt känslan av att det är en stor-storstad. Vi gick runt området där vi bodde och besökte Darling Harbour för att titta på jul-fyrverkerierna. Dagen efter besökte vi Sydney Zoo för att Hampus ville se och klappa några kängurus och koalor. Vi såg djuren men fick dessvärre inte klappa dom, vilket jag förstår. Det är trots allt väldigt turistigt och många barn vistas här!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>