LIFE AS A FOODIE PART I

Allmänt, Foodporn

Untitled-1 copyOk, sakta i backarna nu va. Min resa i Australien har även varit en matresa i sig. Som många kanske vet/märkt, så älskar jag mat, älskar att laga mat, älskar att titta på bilder och videos, älskar att äta ute och äta med vänner men framför allt så älskarrr jag att prova nytt och testa olika specialiteter från olika länder och kulturer! Mat är som musik, man bara älskar det oavsett vilken genre det är. Mat för samman människor.

Så jag tänkte bara samla ihop några av de maträtter som jag minns och har lyckats få ta kort på. Det är många av mina vänner som tycker jag är dum i huvudet som måste invänta tills all mat är serverad, ställa mig upp och ta kort på maten. Så ursäkta vissa bilder är av dålig kvalité. Skyller på att jag fick lov att ta kort i all hast.

Dock stöter jag givetvis på en del mat som smakar mindre gott eller som helt enkelt inte lever upp till förväntningarna, men det finns ju en viss charm i det. Älskar att det finns en del vietnamesiska restauranger här! Det vietnamesiska köket är nog min absoluta favorit, men ack så underskattat. Dock har ingen restaurang kommit upp i my big small mamas nivå.

Random:
- Tror inte kaffe riktigt är Australiens grej. Har endast fått två latten som jag varit riktigt nöjd med. Eller så är jag bara arbetsskadad.
- Att äta ute är relativt billigare här än i Sverige. Yey! Dock är skatten för alkohol högre, vilket betyder högre pris för en vanlig öl.
- Australien är sjukt multikulturell, vilket gör att det australiensiska köket är svårdefinerad. Mycket av maten är en fusion, alltså en blandning mellan två eller tre cuisines.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>