Processed with VSCO with f2 presetHello, it’s me.

Semestern är över, rutinerna som ska falla på plats igen. Hösten smyger sig sakta fram runt hörnet. Dags att ta nya tag.

Precis tagit farväl av mina föräldrar som var här på besök under helgen. Turistade sönder dom här i underbara Stockholm. De älskade speciellt Gamla stan, och jag förstår precis varför. Mysiga och historiska byggnader ihop med smala och trånga gator blandat med massa folkvimmel. Till och med jag hittade några små smultronställen om man bara går utanför huvudgatan!

Sedan jag har kommit tillbaka till Sverige har tiden gått … ganska långsamt? Med undantag de tre dagar då jag flängde runt på arbetsintervjuer. Jag minns att det såg riktigt mörkt ut i början. Trodde att jag skulle vara kvar på Espresso House för alltid då jag gång på gång fick ett nej från alla jobb som jag sökte. Allt jag ville var att flytta från Jönköping och börja på ett nytt kapitel. Men helt plötsligt blir man tillkallad på tre intervjuer, går på två av dom och får jobberbjudande på båda. Vad händer liksom?!

Sen var det ju det här med att fixa boende … lyckligtvis nog fick jag bo två månader hos min kusin och hans fru och son tills jag fick flytta in på min nuvarande som även dom hjälpte mig att fixa. Nu när jag sitter här och skriver så blir jag påmind om hur bra jag har det. Jag måste ha gjort något bra i mitt förra liv. Eller nuvarande …?

Jag försöker fortfarande att anpassa mig till min nya livsstil (dvs försöka övertala mig själv att sova tidigare och jobba sittandes). Försök ta en dag i taget, Jenny. Det sägs att denna åldern är den bästa tiden i livet. Upp till bevis nu då.

Dagens låt:
Beyoncé – Love Drought. (Ok, typ nästan hela hennes Lemonade-album)

VI HADE NÅGOT FINT

Thailand

blog IMG_6672 IMG_6683 IMG_6690 IMG_6698 IMG_6706 blog2IMG_6826IMG_6724 IMG_6732 IMG_6739 IMG_6750 IMG_6755 IMG_6813IMG_6778 IMG_6784 IMG_6797 IMG_6799 IMG_6805 IMG_6803

Kom på att jag aldrig hann redigera klart de sista bilderna från när vi var i Thailand. Så jag tog mig orken och gjorde det nu. Bättre sent än aldrig. Dessa bilder kommer inte dyka upp någon annanstans, så jag bestämde mig för att lägga upp dem här – för personligt bruk. Jag tyckte Thailand-resan var den mysigaste. Slappa dagar, sola, bada och åka iväg till fina stränder och öar. Vi besökte bland annat Maya Beach (Leonardo DiCaprio filmade in filmen The Beach här!) och Similan Island. Det sistnämnda var verkligen helt underbart vackert! Kritvita stränder och klarblått vatten. Vi snorklade (stora vågor, så fick vatten i min snorkel typ hela tiden, haha) och åkte till olika utsiktsplatser där vi även fick chansen att hoppa från båten och simma (läs: kämpa för mitt liv pga linser) runt.

Var lite rädd för att Phuket skulle bli lite väl turistigt, vilket det förresten var, men att få åka iväg till andra platser visade hur otroligt vackert det egentligen är här. När vår semester närmade sitt slut kändes det verkligen tråkigt att lämna. Speciellt tråkigt var det när jag insåg att min långa resa slutligen nådde sitt slut, samtidigt var det skönt att veta att man snart skulle få se familj och vänner igen. Dock hade vi ett problem. Ingen av oss hade vinterkläder med oss. Så när vi väl landade på Landvetter och -16 grader, hade vi endast munkjackor och en jeansjacka som skulle “värma” oss, haha! Så båda blev rejält sjuka efter det. So kids, kläder efter väder!

Att få avsluta sitt livs största äventyr med den person man älskar är något jag alltid kommer att minnas och vara tacksam över. Däremot kommer jag aldrig få veta vad som var äkta eller inte.

MR LIZARD

Australien

IMG_5738  blogg1 IMG_5761IMG_5773 IMG_5786 blogg2 IMG_5905 IMG_5906

 

Vi besökte St Kilda, som är en strand i östra Melbourne, under juldagen för att, ja varför inte? Inte varje år man “firar” jul med 40 graders värme! Så fort vi satte oss på spårvagnen på väg mot stranden anade vi hur mycket folk det skulle vara där… och vi hade rätt. Det var SMOCKAT med folk! En stor skillnad från typ, förra gången jag var där med Kisi. Då var det knappt något folk där! Så vi stannade där en stund och svalkade oss med glass (jag åt tårta, hehe). Då juldagen är en national holiday så var i princip allt stängt. Men det gjorde oss inget utan vi bara promenerade och upptäckte stan! Kommer sakna Melbourne väldigt mycket. Det är en väldigt mysig stad med mycket charm!

Dagen efter flög vi sedan vidare till Sydney! Australiens största stad, men inte huvudstad som många kan tro. Och gud vilken skillnad det är mellan städerna! Här fick jag direkt känslan av att det är en stor-storstad. Vi gick runt området där vi bodde och besökte Darling Harbour för att titta på jul-fyrverkerierna. Dagen efter besökte vi Sydney Zoo för att Hampus ville se och klappa några kängurus och koalor. Vi såg djuren men fick dessvärre inte klappa dom, vilket jag förstår. Det är trots allt väldigt turistigt och många barn vistas här!

 

 

GREAT OCEAN ROAD

Australien

IMG_5478 IMG_5514 IMG_5525 IMG_5553 IMG_5557 IMG_5572 IMG_5652 IMG_5685 IMG_5692 IMG_5718

ÄNTLIGEN! Efter en lång väntan fick jag äntligen möta upp Hampus! Som jag väntat. Dagen efter att han kom hyrde vi en bil i två dar och började med en road trip ner till Great Ocean Road, en 250 km lång vägsträcka längs södra kusten. Den anses vara en av världens vackraste vägar att köra på, och det kan jag hålla med om! Vi stannade bilen lite här och där, njöt av de vackra utsikterna och körde vidare. Ibland stannade vi och tog en promenad i regnskogarna också. Längs vägarna blev vi alltid påminda om att man måste köra på vänster sida också, haha. Det behövdes! För vi mötte en bil som körde på fel sida… ack ack, turister. Vi körde även hela vägen till The Twelve Apostles som är några gamla (väääldigt gamla, nu snackar vi miljoner år) stenformationer. Vi gick även längs stranden där stenarna var och gud va vi kände oss små! Stenarna var ju hur stora som helst! Nature can be so beautiful sometimes!

BYE BYE PERTH

Australien

IMG_5209

 

Hej då Perth och hej då Curtin Univeristy! Det är med stor sorg som jag lämnar staden… finns så många bra och dåliga minnen. Men mestadels bra minnen, väldigt bra. Har typ gråtit inombords varje dag och sagt hej då till alla vänner man lärt känna på vägen. Kan fortfarande inte förstå att jag har bott här i 5 månader! Nog med sorgligheter nu. Dags för nya äventyr! Och Hampus kommer snaaaaart! Kan inte tiden bara gå fortare nu?

Untitled-1 copyOk, sakta i backarna nu va. Min resa i Australien har även varit en matresa i sig. Som många kanske vet/märkt, så älskar jag mat, älskar att laga mat, älskar att titta på bilder och videos, älskar att äta ute och äta med vänner men framför allt så älskarrr jag att prova nytt och testa olika specialiteter från olika länder och kulturer! Mat är som musik, man bara älskar det oavsett vilken genre det är. Mat för samman människor.

Så jag tänkte bara samla ihop några av de maträtter som jag minns och har lyckats få ta kort på. Det är många av mina vänner som tycker jag är dum i huvudet som måste invänta tills all mat är serverad, ställa mig upp och ta kort på maten. Så ursäkta vissa bilder är av dålig kvalité. Skyller på att jag fick lov att ta kort i all hast.

Dock stöter jag givetvis på en del mat som smakar mindre gott eller som helt enkelt inte lever upp till förväntningarna, men det finns ju en viss charm i det. Älskar att det finns en del vietnamesiska restauranger här! Det vietnamesiska köket är nog min absoluta favorit, men ack så underskattat. Dock har ingen restaurang kommit upp i my big small mamas nivå.

Random:
- Tror inte kaffe riktigt är Australiens grej. Har endast fått två latten som jag varit riktigt nöjd med. Eller så är jag bara arbetsskadad.
- Att äta ute är relativt billigare här än i Sverige. Yey! Dock är skatten för alkohol högre, vilket betyder högre pris för en vanlig öl.
- Australien är sjukt multikulturell, vilket gör att det australiensiska köket är svårdefinerad. Mycket av maten är en fusion, alltså en blandning mellan två eller tre cuisines.

 

CAMPING AGAIN

Australien

IMG_4431 IMG_4434 IMG_4445 IMG_4456-2 IMG_4461 IMG_4473 IMG_4491 IMG_4506 IMG_4508 IMG_4520 IMG_4523 IMG_4535 IMG_4545 IMG_4547 IMG_4587 IMG_4630 IMG_4635 IMG_4636 IMG_4650 IMG_4657 IMG_4677 IMG_4721 IMG_4724 IMG_4747 IMG_4746 IMG_4763Kom på att jag inte har laddat upp bilderna från när jag campade för ett tag sen! Vi drog ner till Margaret River och campade. Kul och mysigt! Vi drog även till stranden men herreihelvete vad kallt vattnet var så jag valde att frivilligt vakta grejerna (haha, fanns inte en kotte på stranden..) att vakta grejerna medan de sprang iväg ner till vattnet.

Känner nu hur lat jag blivit på att fota… Både med mobilen och kameran. Får faktiskt rycka upp mig och bli bättre!

 

REVIEW 22

Allmänt, Bildbomb, Funderingar

IMG_0006 copy
Personalfest på AKA 

IMG_0098 copy
Sittning med circustema

IMG_0275 copy
Halv åtta hos mig // Blommor och sånt när jag fyllde år <3 // Firar att tentan är över

IMG_0378 copy
Nyår firades i Jönkan

IMG_0498 copy
Frugan vart lite full en aka-kväll, hehe // Espresso House vann pris för årets kafé. STOLT!

IMG_0588 copy
Frugan och jag festar till det lite när Martin fyllde år // Utgång med mina midgets

IMG_0668 copy
Firade 14 feb för första gången med en pojk <3 // Vårt förhållande sammanfattad i en bild // Barndomsvän på besök <3

IMG_0783 copy
BTS för Emmas present // Personalfest för pubis

IMG_1017 copy
Sista sittningen med minions. Strålande kväll. Tungt.

IMG_1170 copy
Lagade lite langos med Frugan // Finmat hos Anton

IMG_1423 copy
Sedan var en era över … 3 år ihop.

IMG_1499 copy
Sista kryssningen med Akademien. Hur mycket saknar jag inte detta och folket? Tappade bort min iPhone också. Men den kom tbx <3

IMG_1580 copy
Min lilla dvärg tog studenten! Hur sjukt?! Hon är fortfarande en plugg liksom // Middag på ballen hos Jossis

IMG_1636 copy
Råkade moona på Taberstoppen // Personalfest i Göteborg med EH. Tema Gatsby.

IMG_1680 copy
Midsommar firades i Jönkan med god mat och gott sällskap // En weekend i Göteborg med plupp innan jag åker iväg

IMG_1757
Sommar i Jönköping.

IMG_1789 copy
Lenas studentpresent var en resa till Italien med hela familjen. Så välbehövligt då jag typ aldrig träffar min familj.

IMG_1941 copy
Som en gammal renessansnörd var denna resan helt magiskt. Sixtinska kapellet. Colosseum.

IMG_2104 copySedan drog jag till andra sidan jorden.

IMG_2439
Cottesloe beach. Bild av Michael.

IMG_2440
Åkte på lite road trip.

IMG_2580 copy
Gjorde som de flesta australienare gör – drog till Bali en vecka med dessa boys.

IMG_2735
Breathtaking view.

Jaha, ännu ett år har passerat förbi och jag har hunnit bli 23 år. Jag minns fortfarande dagen då jag skulle bli 18. Minns hur jag hade ångest redan då. 18 år ung och trodde att livet skulle suga från och med då. Dock har jag alltid haft ångest inför min födelsedag, så det borde inte ens förvåna mig längre. Idag skulle jag nog vilja våga påstå att detta år, som 22-åring, har varit det mest händelserika året på väldigt länge. Tvivlar på att det kommer vara lika äventyrligt i framtiden. De största händelserna för i år måste ha varit att jag har hunnit skaffa mig en pojk, tagit examen, åkt till Italien och lämna allt i Sverige för att dra till Australien för lite extra studier.

Vad har jag då lärt mig under detta händelserika år? Har jag blivit lite visare än det föregågna året? Hur klyschigt det än låter så har insett att jag måste lära mig att ta vara på nuet, på det som händer just nu. Det spelar ingen roll om det är något som gör mig lycklig eller något som gör mig nedstämd. Allting kommer att nå sitt slut. Det jag känner och upplever kommer att gå över inom sin tid, oavsett om jag vill det eller inte. Så varför inte ta vara på tiden och ta lärdom av det som passerat?

Under året har det omedvetet varit många “en sista gång”. En sista föreläsning, tentan examen. En sista sittning med mina vänner. En sista tentafest, kryssning, jobbpasspå pubis, EH, Indiska. Ett sista hej då med den här personen, sista fikat med henne och en sista kyss med honom.

Samtidigt har allting en början. I år har det även varit många “en första gång” för mig. Och fler av dem ska det bli.

THE PINNACLES

Australien

IMG_4974 IMG_4981 IMG_4983 IMG_4985 IMG_4999 IMG_5019 IMG_5020 IMG_5022 IMG_5035 IMG_5040 IMG_5043-2 IMG_5070 IMG_5091 IMG_5100Här kommer lite bilder från road trippen! Var så jääävla bakis och hungrig alltså. Kisi och jag bad killarna köra förbi en drive thru så vi kunde köpa bakismat. Men tro fan vi körde och körde… tills vi tappade civilisationen, haha! Det är ju ganska folktomt området utanför Perth…. vilket vi underskattade lite grann. Men på vägen hem kunde var så hungrig så körde vi ÄNTLIGEN in på Hungry Jacks där jag köpte den största burgaren som fanns på, största pommesen och läsken. Kände just då att livet var värst att leva <3

Var lite ledsen över bilderna ändå, önskade att de inte regnade för färgerna blir så himla dassiga. Well well, är så himla sugen på att köpa en fullformatskamera. Men ain’t nobody got cash for dat.

Nu ska jag fixa lite jobb hemifrån och plugga lite till!

 

BREATHE

Australien

IMG_5024 IMG_5062Var ute i lördags för att fira Jacks födelsedag! Kisi och några till hade fixat en stor överraskningsfest åt honom, så himla fina! Vi åkte till Fremantle och hade blivit uppskrivna på VIP-listan. Men vi kom ändå inte in för att det var för fullt inne på klubben… och då hade vi stått utanför och väntat i 50 minuter, haha. Så några av oss stack till ett baren mittemot istället. Jag måste till Fremantle och turista sönder stället nån dag!

Dagen efter så ville Lars och Simon köra en one last ride med sin lilla bil (har döpt den till Lucky) innan de säljer den. Så vi åkte spontant norrut mot the Pinnacles! En känd öken med stora kalkstenar som sticker upp lite här o vart. Sanden var även huuur gult/orange som helst. Vi hade dock lite otur med vädret då det regnade en massa. Och det var kallt. Ska aldrig mer lyssna på Simon. “Tror vi ska ha på oss shorts… det är ju ändå en öken och vi åker norrut”. Yeahh, riiite.

Har ca två veckor kvar av skolan nu också. TIDEN GÅR FORT. Men ändå så så sakta…

 

 

1 2 3 10